Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο 

     



 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) πραγματοποίησε σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.

 Μπροστά από τον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν συγκέντρωση τα μέλη του συλλόγου υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού στη Β.Ελλάδα.

 Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 10:30, με ανθρώπινη αλυσίδα που κύκλωσε τον Λευκό Πύργο ενάντια στη μετακίνηση και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

 Με πανό και με σύνθημα <<όχι στην διάλυση του πολιτισμού. Όχι στις απολύσεις>> , επέλεξαν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τις απολύσεις , την διαθεσιμότητα και τις μετακινήσεις από το Δημόσιο.

 Από την συμβολική περικύκλωση του Λευκού Πύργου από τους απεργούντες υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού κ Αθλητισμού, το οποίο -παρά την υποστελέχωσή του κατά 2.500 εργαζομένους, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα πλέον αναπτυξιακά Υπουργεία της χώρας με 19.000 αρχαιολογικούς χώρους, 210 Μουσεία και περισσότερα από 400 έργα ΕΣΠΑ σε εξέλιξη- καλείται σε νέα σημαντική συρρίκνωση κατά 500 άτομα ... λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων!!!

 Κλειστά παρέμειναν το Μουσεία και αρχαιολογικός χώρος στην Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ο Λευκός Πύργος.

 Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν σε ευρεία σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων οι επόμενες κινήσεις, που θα περιλαμβάνουν πολλαπλές δράσεις διαμαρτυρίας και προβολής των αιτημάτων τους.

VIDEO της Απεργίας







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Συνέντευξη με τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Χουρμουζιάδη

Στο νέο Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων εξελέγχει ο Δημήτριος Σταθόπουλος

Αποκατάσταση και ανάδειξης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ

Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.

Aποτελέσματα των εκλογών Π.Ε.Υ.Φ.Α. 19-20-21 Ιανουαρίου 2015-Ανακοίνωση ΚΕΦΕ

Έπαινοι για το αρχαιολογικό μουσείο Ιωαννίνων

ΥΠΠΟ: Σκέψεις για διοικητική αυτοτέλεια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου