Συμμετοχή του Συλλόγου υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Α Βορ. Ελλάδος στις Κινητοποιήσεις για την ακύρωση των διαθεσιμοτήτων


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,






Ο Σύλλογος μας συμμετέχοντας στην 4ωρη στάση στις 07/02/14, που ανακοίνωσε η ΠΟΕ ΥΠΠΟ μαζί με άλλες ομοσπονδίες του Δημοσίου, προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Εκεί, διαπαραταξιακή πενταμελή αντιπροσωπεία από το Δ.Σ του Συλλόγου μας επισκέφθηκε τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και του επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, στο οποίο αναφερόταν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο του ΥΠ.ΠΟ εξαιτίας των διαθεσιμοτήτων των συναδέλφων και το νέο σύστημα αξιολόγησης.

Απολύονται οι συνάδελφοι του κλάδου ΔΕ Σχεδιαστών και ΥΕ Εργατων, ενώ με το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που προωθείται για ψήφιση από τη Βουλή, ετοιμάζονται νέες απολύσεις και δημιουργείται ένας μόνιμος μηχανισμός απολύσεων μέσω των δήθεν «αξιολογήσεων» των Δημοσίων Υπαλλήλων και μέσω της κατάργησης δεκάδων Οργανισμών του Δημοσίου.

To σχέδιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, είνα αποκαλυπτικό των προθέσεων του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς θα δημιουργήσει ένα «νέο τύπο πελατειακών σχέσεων, εκβιασμών και υποτογής».

«Στόχος είναι η δημιουργία ενός  μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου κομματικά δημοσίου, όπου ο κατ” ανάθεση τοποθετημένος τμηματάρχης, θα αξιολογεί και θα κατατάσσει τους εργαζόμενους, σε ικανούς και σε προς απόλυση εργαζόμενους.»

Ο Υπουργός από την πλευρά του, αποδέχτηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας, αλλά λόγω μη αρμοδιότητάς του, δεσμεύτηκε να μεταφέρει  τους προβληματισμούς μας  και το ψήφισμα των εργαζομένων  στον πολιτισμό  στους αρμόδιους Υπουργούς, Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κ. Μητσοτάκη και Υπουργό Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλο.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
η προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία αφορά όλους
 Ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων μας δεν σταματά εδώ και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την τελική και θετική επίλυσή τους.

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Στο νέο Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων εξελέγχει ο Δημήτριος Σταθόπουλος

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ

Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.

Συνέντευξη με τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Χουρμουζιάδη

Κατεδαφίσεις στα βυζαντινά τείχη

Μια μεγάλη απόφαση…

Ευρήματα στη Μεθώνη Πιερίας στο επίκεντρο έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου